Skip to main content

Massage bij verkoudheid en griep

 

Voelt u zich ook grieperig en futloos?

Vaak hebben we ook weinig energie. We zijn vatbaarder voor ziekten. Dit heeft te maken met een verlaagde weerstand. Het immuunsysteem is een groot onderdeel voor een goede gezondheid. Dit systeem zorgt ervoor dat virussen, schimmels en bacteriën onschadelijk worden gemaakt.

Tips om je weerstand op peil te houden:

  • Voldoende slaap ( 8 uur per nacht)
  • Beweging
  • Ontspanning
  • Goede voeding

Maar soms heeft het immuunsysteem extra hulp nodig. Dit kan komen doordat we ziek zijn geweest. Of veel stress hebt ervaren. Het lichaam maakt dan een stresshormoon aan. Waardoor het afweer minder gaat werken. Dit kan op lange termijn gezondheidsproblemen veroorzaken.

Voetreflexologie en weerstand

Voetreflexologie verhoogd de weerstand en versterkt het immuunsysteem. Het zorgt ervoor dat we kunnen ontspannen. Waardoor het herstel van het lichaam beter gaat. Dit alles gebeurt ook op een natuurlijke manier. Door deze massages wordt het zelfgenezend vermogen aangestuurd. Het heft de blokkades in het lichaam op. Dit zorgt weer voor een betere bloeddoorstroming en afvalstoffen kunnen beter worden afgevoerd.

Massages kunnen ook preventief werken. De massages zijn heel ontspannend waardoor het lichaam zichzelf beter kan genezen. Ook worden tijdens de massage verschillende hormonen aangemaakt. De gelukshormonen worden deze genoemd, ze zorgen voor stressverlaging, pijnstillend en hebben een goede invloed op de slaap. Dit zorgt dus voor een goed immuunsysteem!

Nog enkele tips bij verkoudheid zijn:

  • Gemberthee
  • Probeer licht verteerbare gekookte groente te eten

Deze 2 tips zijn van belang als u in een beginstadium zit van de verkoudheid.

Als u al wat langer verkouden bent, dan kunt u het best melk of melkproducten vermijden, suiker, honing en varkensvlees. Dit stimuleert juist slijmvorming.

Dus voetreflexmassage is heel erg goed voor u weerstand!

Voor meer informatie neem dan contact op met mij! Mail naar info@daibi.nl of bel naar 06-83565039

Dai Bi - Voetreflexologie & Acupunctuur

Passenberg 22
4707 RL Roosendaal

 06 83 56 50 39
 info@daibi.nl