Skip to main content

Wat kan voetreflexologie doen bij hormonale klachten?

Hormonale klachten en de werking van voetreflexologie

Deze klachten komt vaak voor bij vrouwen. Maar onder hormonale klachten vallen veel verschillende soorten klachten. Namelijk ook slaapproblemen, schildklierproblemen en diabetes. Dit zijn enkele voorbeelden van klachten die kunnen ontstaan als het hormoonbalans niet goed is.

Hormonen zijn stoffen die een specifieke werking op het lichaam hebben. Die beïnvloeden de groei, stofwisseling en gedrag/gemoedstoestand van de mens.  Ze beïnvloeden allerlei functies en processen. Deze processen worden geregeld door een terugkoppelingmechanisme. Dat wilt zeggen dat er een goede verhouding moet zijn tussen aanmaak en afbraak van de stoffen. Wanneer dit  niet goed geregeld wordt dan kan het zijn dat je dus verschillende klachten krijgt.

Enkele hormonale klachten kunnen zijn:

  • Pijnlijke menstruatie
  • Slaapproblemen
  • Schildklierproblemen
  • Diabetes
  • Bloedsuikerschommelingen
  • Stress
  • Vermoeidheid/burn-out
  • Ontstekingen

Hieronder ga ik een aantal klachten verder uitleggen. Ook zal ik voorbeelden geven waarom massage hierbij goed kan helpen.

Slaapproblemen komt veel voor bij mensen. Één reden van deze klacht kan te maken hebben dat de hormonen in de epifyse niet goed werken. Sommige zullen wel eens van melatonine gehoord hebben. Dit hormoon reguleert de slaap-waakcyclus. Want als dit hormoon niet goed geregeld is dan kan het zijn dat je slaapproblemen krijgt.

Een ander voorbeeld van een hormonale klacht is diabetes. Hierbij is de productie van insuline en glucagon niet goed. Simpel gezegd het bloedsuikerspiegel kan niet goed geregeld worden. Waardoor je verschillende klachten krijgt. Ook kunnen loedsuikerschommelingen hier door komen.

Nog een hormonale disbalans is een te traag of snel werkende schildklier. Hierbij produceert de schildklier niet genoeg hormonen om te zorgen dat je schildklier goed werkt. Hierdoor kunnen veel verschillende klachten ontstaan. Dit hormoon is namelijk heel belangrijk bij de stofwisseling. Door een disbalans krijg je verschillende klachten. Zoals vermoeidheid, moeilijk op gang kunnen komen en je voelt je gewoon lusteloos.

Ook menstruatieklachten kunnen door middel van massages verbeterd worden. Hierdoor voelt de vrouw zich ook veel beter en zit lekkerder in haar veel.

Waarom kan voetreflexologie goed helpen bij deze klachten?

Doordat voetreflexologie het lichaam aanzet om zichzelf te genezen worden deze klachten aangepakt. Omdat het hormoonstelsel zo belangrijk systeem is voor het lichaam, is het van belang dat dit goed geregeld is. Waarom is voetreflexologie zo goed is bij deze vorm van klachten? Omdat het ervoor zorgt dat het lichaam weer in balans raakt en dat je weer fitter en beter gaat voelen. Ook stimuleert het zelfgenezend vermogen waardoor het lichaam zichzelf geneest.

Nieuwsgierig geworden? Neem dat contact op!

Dai Bi - Voetreflexologie & Acupunctuur

Passenberg 22
4707 RL Roosendaal

 06 83 56 50 39
 info@daibi.nl