Skip to main content

Slaapproblemen en voetreflexologie

 

Slaapproblemen, moeite met inslaap komen of doorslapen?

Slapeloosheid is een veel voorkomende klacht. Bij slapeloosheid kan het zijn dat je moeite hebt met in slaap vallen of doorslapen. Hierdoor kan het zijn dat je jezelf niet uitgeslapen voelt. Meestal komt slapeloosheid door tijdelijke stress, als men een examen heeft of als men iets belangrijks heeft wat stress kan veroorzaken. Ook kan chronische stress voorkomen, enkele klachten die hierbij voor kunnen komen zijn geïrriteerdheid, vermoeidheid en problemen met concentratie en geheugen.

Slaap is nodig om te overleven en voor een goede gezondheid. Slaap zorgt ervoor dat we lichamelijk en geestelijk kunnen herstellen van de activiteiten van de dag. Slaap beïnvloedt de lichaamstemperatuur, het hart- en ademhalingsritme, bloeddruk, spierspanning en de hormoonafscheiding. Slaaptekort kan ook leiden tot overgewicht. Ook speelt slapen een rol in ons afweersysteem. Slaaptekort onderdrukt de functies van het immuunsysteem en maakt ons kwetsbaarder voor invloeden van buitenaf zoals stress, alcohol

Enkele redenen waarom iemand slecht kan slapen kunnen zijn te lang tv kijken voor het slapen gaan. Het scherm van je mobiel, tablet of computer kan een negatieve invloed op je slaap hebben. Je blijft alerter en wakkerder en slaap je later in. Het beste kan je minstens een uur voordat je gaat slapen deze apparaten niet meer meer gebruiken.

Slapeloosheid is een teveel aan energie in het hoofd. Door masseren ga je uit je hoofd en richt je meer op je lichaam waardoor je kan ontspannen. Je kan ook dingen van de dag gaan verwerken.

Enkelen adviezen die kunnen helpen om beter te slapen zijn:

  • Zorg voor een rustige slaapruimte, geen tv op de kamer of mobiel
  • Ontspannen voor het slapen; douchen of een warm bad voordat je gaat slapen.
  • Sporten heeft een goed effect op je slaap alleen dan moet je niet te laat in de avond gaan sporten

Dit zijn enkele tips die kunnen helpen om beter te kunnen slapen. Ook helpt voetreflextherapie hier goed bij.

Heeft u vragen of wilt meer weten over voetreflexologie neem dan contact op met me!

Dai Bi - Voetreflexologie & Acupunctuur

Passenberg 22
4707 RL Roosendaal

 06 83 56 50 39
 info@daibi.nl