Skip to main content

Hoofdpijn en voetreflexologie

 

Wat kan voetreflexologie voor u betekenen als u hoofdpijnklachten heeft?

Hoofdpijn iedereen heeft het wel eens last van, maar mocht u nou er regelmatig last van hebben en wilt er graag vanaf dan kan voetreflexologie er zeker bij helpen.

Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht bij stress. Als je te veel ‘in het hoofd zit’ dan krijg je hoofdpijn. Je wilt de controle houden op waar je mee bezig bent. De precieze oorzaak van hoofdpijn is moeilijk te achterhalen. Het kan veroorzaakt worden door diverse factoren. Fysieke, psychische of hormonale factoren kunnen invloed hebben.

Er zijn veel verschillende soorten hoofdpijn. Enkele vormen van hoofdpijn zijn:

  • Spanningshoofdpijn
  • Migraine
  • Clusterhoofdpijn

Spanningshoofdpijn is de meest voorkomende vorm van hoofdpijn. Dit komt door overmatige spanning in gelaats- en/of nekspieren. Soms kunnen psychische spanningen, oververmoeidheid en een verkeerde houding klachten oproepen. Angst en depressie kunnen deze vorm van hoofdpijn veroorzaken.

Je voelt bij deze vorm van hoofdpijn vaak druk op het hoofd of in je nek. Soms voelt het als een strakke band om het hoofd.

Door afleiding, sporten of ontspanning kan de pijn verminderen. Frisse lucht kan ook ervoor zorgen dat de hoofdpijn minder wordt. Dus een rondje lopen buiten is goed voor je. Nog een tip die goed is voor het verminderen van hoofdpijn is rust nemen dus zorg ervoor dat u een goede nachtrust heeft.

Van migraine heeft u ook vast wel gehoord. Het is een aanval van kloppende hoofdpijn waar vaak de pijn aan 1 kant van het hoofd voorkomt. Enkele klachten die er ook bij kunnen horen zijn misselijkheid en overgeven. Je kan overgevoelig zijn voor licht en geluid. Een migraine aanval kan enkele uren tot dagen aanhouden. Het is ook fijn om in een rustige donkere kamer te liggen.

Migraine kan ook ontstaan door hormonale veranderingen dus het kan zijn dat u tijdens de menstruatie een aanval krijg. Deze klachten krijgt u tijdens de puberteit.

Hoofdpijn en voetreflexologie

Voetreflexologie is een effectieve manier om hoofdpijnklachten te verminderen of verhelpen. Hoofdpijn kan dus verschillende oorzaken hebben. Samen met u ga ik kijken wat de oorzaak zou kunnen zijn en ga ik een behandelplan maken zodat u hoofdpijn zal verminderen of verdwijnen. Voetreflexologie stimuleert het zelfgenezend mechanisme van het lichaam. Het zorgt voor een ontspannend effect wat heel fijn is als u last van hoofdpijn heeft.

Dai Bi - Voetreflexologie & Acupunctuur

Passenberg 22
4707 RL Roosendaal

 06 83 56 50 39
 info@daibi.nl