Skip to main content

Te traag werkende schildklier

 

Wat houdt het allemaal in?

Hieronder wordt uitgelegd wat het allemaal inhoudt en wat de meest voorkomende klachten hierbij zijn. Ik heb mijn scriptie hierover geschreven en heb me dus gericht op wat voetreflexologie voor een te traag werkende schildklier kan betekenen.

Hypothyreoïdie is de medische benaming voor een te traag werkende schildklier. Maar wat houdt het nou in en wat zijn de symptomen?

Een te traag werkende schildklier is een verstoring van de schildklier waar veel mensen aan lijden zonder het zelf door te hebben. Het heeft vaak klachten waarvan mensen niet weten dat de oorzaken van de klachten te maken hebben met een te traag werkende schildklier

Enkele voorbeelden hiervan zijn iemand die hevige, terugkerende hoofdpijn heeft. Of een vraag met depressie. Dit zijn klachten waarvan je niet denk dat het hiermee te maken kan hebben. Maar toch kan het zo zijn. Door het klachten zijn waarvan men denkt dat het niet ergens mee te maken heeft blijft het vaak onopgemerkt en onbehandeld. Terwijl de behandeling voor hypothyreoïdie niet echt moeilijk is.

Schildklierstoornis wordt wel opgemerkt maar kan soms niet bevestigd worden waardoor het onbehandeld blijft.

Schildklier regelt de stofwisseling en is belangrijk voor de warmte productie in het lichaam. Mensen met een te traag werkende schildklier hebben het dus ook vaak koud. Het zorgt ook voor gezonde spieren. Schildklier heeft veel taken in het lichaam. Ieder orgaan, ieder weefsel en iedere cel wordt door de hormonen die de schildklier afscheidt beïnvloed.

Je hebt 2 gradaties in hypothyreoïdie namelijke ernstige hypothyreoïdie en milde of matige hypothyreoïdie. We gaan het nu hebben over de milde vorm. Daarbij zijn de klachten die ernstige vorm heeft niet aanwezig bij een mildere vorm. In plaats daarvan kunnen er verschillende symptomen voorkomen die oppervlakkig gezien niks met de schildklier te maken hebben. Een voorbeeld hiervan is vermoeidheid. Dit is één van de meest voorkomende klacht hierbij. Het kan zijn dat het geleidelijke ontstaat waardoor men het niet merkt.

Enkele klachten hierbij kunnen zijn:

  • Vermoeidheid
  • Terugkerende, ernstige hoofdpijn
  • Huidproblemen/ droge huid
  • Herhaalde infecties
  • Slaapproblemen
  • Menstruatiestoornissen
  • Depressie
  • Geheugenstoornissen

Dit zijn enkele voorbeelden, soms kunt u alleen vermoeid zijn maar soms kan het ook zijn dat u veel meer klachten heeft. Dit kan per persoon verschillen, als u twijfelt vraag het dan even na.

Een persoon met een te traag werkende schildklier kan snel vermoeid raken en heeft een grotere behoefte aan slaap.

Een veel voorkomende klacht is ook dat je psychisch niet goed voelt. Je voelt je neerslachtig, je hebt nergens zin in. Dit zijn ook klachten die bij een te traag werkende schildklier horen.

De massages van voetreflexologie kunnen zeker een bijdrage leveren. U gaat zich weer fitter en gezonder voelen. Bent u nieuwsgierig geworden of wilt u er graag meer over weten, neem dan even contact op.

Dai Bi - Voetreflexologie & Acupunctuur

Passenberg 22
4707 RL Roosendaal

 06 83 56 50 39
 info@daibi.nl